Renoa Groupin uudeksi toimitusjohtajaksi Juha Määttä – Kuluttajat keskittyvät nyt omaan kotiin ja investoivat kodin peruskorjaamiseen

Pientalojen talotekniikan peruskorjauspalveluita tarjoavan Renoa Groupin toimitusjohtajaksi on nimitetty Juha Määttä 5.2.2021 alkaen. Yli 40 000 saneerauksen myötä yritys on kasvanut Suomen suurimmaksi toimijaksi pientalojen korjausrakentamisen toimialalla. Toimialan kasvunäkymät ovat hyvät, sillä suomalaisessa rakennuskannassa on tällä hetkellä merkittävästi korjausvelkaa ja talokannan ikääntyessä tarve taloteknisten järjestelmien uudistamiselle tulee kasvamaan entisestään. Lähivuosina yrityksen tavoitteena on laajentuminen pohjoismaisille markkinoille.

– Ruotsissa aloitimme liiketoiminnan 2017 ja tavoittelemme siellä vahvaa kasvua. Pidemmän aikavälin tavoitteena Renoa Groupilla on olla johtava pientaloihin keskittyvä talotekniikan kumppani Pohjoismaissa, Määttä kertoo.

Toimialan suurin kasvupotentiaali piilee ikääntyvässä rakennuskannassa, mutta korona-ajalla on ollut osaltaan positiivinen vaikutus toimialaan. Kotona vietetty aika on saanut kuluttajat keskittymään oman kodin kunnossapitoon, mikä näkyy kasvaneena kiinnostuksena myös taloteknisiä peruskorjaussaneerauksia kohtaan.

Kokemus kotien korjausrakentamisesta on osoittanut, että todellinen tarve pientalojen taloteknisten järjestelmien saneerauksille on suurempi kuin palveluiden tämänhetkinen kysyntä. Määtän mukaan kodin talotekniset järjestelmät on hyvä laittaa kuntoon ennakoivasti.

– Toiminta-ajatuksenamme on aktiivisesti opastaa kuluttajia pitämään kodeistaan huolta. Ennakoiden toteutettuna saneeraus pysytään tekemään kustannustehokkaasti, rakenteita rikkomatta ja nopeasti, ilman merkittävää haittaa asumiseen. Kodin taloteknisten järjestelmien uudistaminen on tärkeää, jotta kiinteistön arvo ja toiminnallisuus säilyvät, kun talotekniikka on ajanmukainen ja toimiva.

Toimitusjohtajan tehtävään Määttä siirtyy liiketoimintajohtajan roolista, jossa hän vastasi Renoa Groupin viemärisaneerauksiin ja -huoltoihin keskittyneestä liiketoiminnasta. Yrityksen palvelut, toimintamallit ja menestystekijät ovat entuudestaan tuttuja, mikä edesauttaa yhtiön toiminnan eteenpäin viemistä.

Renoa Groupin toiminnan keskiössä on pitkän kokemuksen myötä tehokkaaksi hiottu asennuskonsepti, laadukkaat tuotteet ja palvelut sekä hyvä asiakaskokemus. Hyvän palvelukokemuksen lähtökohtana ovat osaavat työntekijät.

– Meillä on huippuammattitaitoinen henkilöstö ja haemme riveihimme jatkuvasti uusia tekijöitä, jotta pääsemme kasvutavoitteisiimme. Omassa roolissani keskeisimpiä tehtäviä on auttaa työntekijöitämme onnistumaan omassa työssään. Kehitämme toimintaamme ja palveluamme jatkuvasti erinomaisen asiakastyytyväisyyden säilyttämiseksi. Kasvussa on tärkeää panostaa kattavaan perehdytykseen ja koulutuksiin sekä työntekijöiden päivittäiseen tukemiseen. Lähden oman kokemukseni kautta haastamaan ja sparraamaan eri avaintoimintojen vastuuhenkilöitä, mutta odotan myös, että pääsen itse oppimaan ja inspiroitumaan heidän osaamisestaan, Määttä sanoo.