VIEMÄRIHUOLTO JYVÄSKYLÄN KELJONKANKAALLA

Viemärinhuolto-jyväskylän-keljonkankaalla

Viemärihuolto on tärkeä osa kiinteistön kunnon ylläpitoa, jolla voidaan ennaltaehkäistä monia alkavia viemäriputkien ongelmia. Huollon yhteydessä huomataan esimerkiksi mahdolliset halkeamat ja muut rappeumat viemäriputkessa. Löydetyt vauriot vaativat aina korjaustoimenpiteitä, jotta vesivahinkoa ei pääse syntymään. Viemärikuvauksen ja -huollon seurauksena asukas saa myös mielenrauhan tietäessään, missä kunnossa viemäriputket oikeasti ovat.

Tuttu ja luotettava tekijä kodin kunnossapitoon

Pentti Tammisen omistamaan omakotitaloon Jyväskylän Keljonkankaalla toteutettiin viemärijärjestelmän pesupuhdistus. Tammisen omistama Myllylammen kupeessa sijaitseva kivitalo on rakennettu vuonna 1958 ja kiinteistössä on alkuperäiset muoviputket.

KotiSunin oli Tammiselle ennestään tuttu ja luotettavaksi todettu yritys aiemmin toteutetun käyttövesi- ja lämpöverkkosaneerauksen myötä. Sitä ennen Tammisen sisko oli puolestaan suositellut KotiSunin palveluita.

– Suosituksien lisäksi päätökseen putkisaneerauskumppanin valinnassa vaikutti KotiSunin kokemus ja luottamus valtakunnallisesti toimivaan, suureen tekijään, Tamminen tarkentaa.

Koska yritys oli Tammiselle jo ennestään tuttu, hän päätti tarttua KotiSunin tarjoamaan ilmaiseen viemärinkuvauspalveluun. Viemärikuvaus toteutettiin viemäriputkeen syötettävällä, letkun päässä olevalla kameralla. Näin sekä asentaja, että asiakas pystyivät tarkastelemaan, missä kunnossa kiinteistön putkisto on.

Tammisen omakotitalon viemärikuvauksessa havaittiin putken seinämiin kertynyttä likaa ja alkavia tukoksia. Viemäriongelmat välttääkseen Tamminen päätyi toteuttamaan taloonsa viemäripesun KotiSunin toimesta. Viemärihuolto suunniteltiin ja aikataulutettiin tarkkaan ennen varsinaista toteutusta.

Ennen viemäripesua Tammisen kodin pinnat suojattiin huolellisesti. Kun esivalmistelut oli tehty, viemäriputki puhdistettiin hellävaraisesti, mutta tehokkaasti harjapesurilla sekä paineistetulla vedellä. Puhdistuksen jälkeen työnjälki tarkistettiin viemärikameralla. Tässä vaiheessa yleensä havaitaan mahdolliset viemäriputken rappeutumat, mutta Tammisen tapauksessa sellaisia ei onneksi havaittu, vaan alkuperäinen viemäri on edelleen hyvässä käyttökunnossa.

Lopuksi työnjäljet siivottiin ja vesikalusteet asennettiin takaisin paikalleen. Työstä Tammiselle jäi mustaa valkoiselle KotiSunin järjestelmätodistuksen muodossa sekä kuvattu videomateriaali viemäriputkesta ennen ja jälkeen puhdistuksen.

– Huoltotoimenpide sujui suunnitellusti eikä ylimääräistä sotkua aiheutunut kotiin, Tamminen summaa.

Viemärihuollon asentaja oli Tammisen mukaan asiantunteva ja reipas nuori mies, joka hoiti hommansa vikkelästi. Entä kuinka tyytyväinen Tamminen on KotiSunin kokonaispalveluun? – Tosi tyytyväinen sekä putkiremontti-, että viemärinhuoltokokemukseen, Pentti hymähtää.

Huollon myötä Pentti sai varmuuden viemäriputkien kunnosta ja viemäri vetää aiempaa paremmin.